Yaşam

En Son Çikolata Yiyebileceğimiz Yıl 2050 Olabilir! Peki ama neden?

Dünyanın çikolataya ihtiyacı var Fildişi Sahili ve Gana, %70 oranında bir oran taşıyor. Ancak Gana’da kakao şişmiş sürgün virüsü yaklaşık olarak %10’dur. 6 yılı aşkın süredir Ağaçların etrafını sardı. Üstelik virüsün spesifik bir tedavisi de henüz yok.

Elbette bu duruma karşı olası önlemleri almak kolay değil çünkü kakao ağacını yeniden dikerseniz, Yaklaşık 4 yıl kadar meyve beklemeniz gerekiyor. gerekli. Bu durumun nedeni kakao ağaçlarını yetiştirip toplayan ve üretimini dünyaya sağlayan insanların da işsiz olmasıdır.

Öncelikle kakao ağaçlarının nasıl ortamlarda ve nasıl yetiştiğine bir göz atalım.

Evlerimizin vazgeçilmezi olan çikolata, özel işlemlerden geçerek sofralarımıza geliyor. Aşırı boyutta Özel şartlarda yetiştirilen kakao ağaçları,Bahçenizde yetiştirebileceğiniz bir ağaç türü değildir çünkü nemli ve yağışın fazla olduğu alanlar onlar için en ideal olanlardır.

Bu ağaçların tehlikesi yalnızca virüs değil, aynı zamanda artan sıcaklıklarBölgenin ekolojisini önemli ölçüde bozabilir.

Enfekte olmuş bir kakao ağacı.

Tek sorunun bu olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. düzenlenmemiş madencilik bölümü; Aynı zamanda ormansızlaşmaya, toprağın bozulmasına ve su kirliliğine de neden olur. Uzmanlara göre çikolata satın almak için fahiş fiyatlarÖdemek zorunda kalabiliriz.

“Tamam yemeyelim, zaten çikolata bağımlısı değilim.”Düşünüyor olabilirsiniz ama göz ardı ettiğiniz bir şey var: Birçok kakao çiftçisiHayatını komik rakamlardan kazanmak zorunda.

Bilim adamlarına göre kakao bitkilerinin nesli büyük olasılıkla 2050 yılına kadar tükenecek.

IPCC (Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli) tarafından yürütülen araştırma, bu ülkeler için ortalama sıcaklığın 2050 yılına kadar önemli ölçüde artacakaçıklığa kavuşmuş.

Kakao ağaçlarının yetiştiği sıcaklığı bilmeyenler için normal görünebilir ancak 20 ila 38 derece arasında bir sıcaklığa ihtiyaç duyarlarBöyle söylersek anlaşılır olduğunu düşünüyoruz.

Endişelenmeyin, hâlâ umut var çünkü California Berkeley Üniversitesi’ndeki bilim insanları kakao bitkilerinin DNA’sını değiştirmekCRISPR teknolojisini (gen modifikasyon aracı) kullandıklarını bildirdiler.

Bitkiler daha yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa ve daha düşük neme dayanmak içinEğer bunu değiştirebilirlerse gelecek nesiller hepimizin sevdiği çikolatanın tadını çıkarabilirler.

Peki çalışma koşulları? Yüksek fiyatlar aldıklarını düşünüyorsanız ciddi yanılıyorsunuz.

Kakao Batı Afrika’ya ilk kez emeğin ucuz veya bedava olduğu yerde yetiştirmek isteyen çiftçiler tarafından getirildi. Avrupalı ​​çikolata şirketleri tarafından getirilmiş. Bu sömürge mirası bugün çikolata endüstrisinde hala varlığını sürdürüyor.

Çikolata endüstrisi yıllar geçtikçe büyüdükçe Ucuz kakaoya talep da doğal olarak arttı. Ancak çoğu kakao çiftçisi günde 1 dolardan az kazanıyor. fakirlik sınırıÇok düşük bir gelirle geçiniyorlar.

Fiyatları rekabetçi tutmak için çocuk işçiliği sıklıkla kullanılmaktadır.

Batı Afrika’daki çocuklar ağır yoksulluk koşulları Onun altında yaşamadığını bilmeyen var mı? Bu durum nedeniyle pek çok kişi ailelerini geçindirmek için genç yaşta çalışmaya başlıyor.

Bazı çocukların işe ihtiyacı var ve tacirler Çünkü bu işin iyi para kazandırdığını söylediKakao çiftliklerine gitmelerine rağmen diğer çocuklar kendi akrabaları tarafından götürüldü. insan kaçakçılarınaveya çiftlik sahiplerine satılıyor.

İnsan tacirlerinin yarattığı bu durumun vahametini anlamanıza yardımcı olacak bir örnek verebiliriz: İnsan tacirleri çoğunlukla küçük çocukları öldürüyor, dünyanın en fakir ülkelerinden biriBurkina Faso ve Mali olmak üzere komşu Afrika ülkelerindeki küçük köylerden insan kaçırıyorlar.

Burkina Faso’nun bir köyünde, köyde hemen hemen her anne Kakao çiftliklerine kaçırılan bir çocuğu var. Kaçırılan çocuklara ne olacak? Çocuklar bunu kakao çiftçilerine satıyor.

Kakao çiftliklerinde çalışan çocukların çoğu 12 ila 16 yaşları arasındadır, ancak muhabirler 5 yaşında kadar küçük çocukları da görmüştür.

kakao çiftliklerinde 14 saat boyunca çocuk personel Ya işe yaradığını söylesek? Bazı çocuklar pala kullanarak fasulye kabuklarını kesmek için kakao ağaçlarına tırmanıyor.

Çocuklar ağaçlardan fasulye kabuklarını kestikten sonra onları kabukları dolu olarak görürler. 100 kilodan fazla ağırlığa sahipBunları çuvallara koyup orman boyunca taşıyorlar.

Aly Diabate, eski bir köleleştirilmiş kakao işçisi “Bazı çuvallar benden daha uzundu. Çantayı kafama geçirmek için iki kişi gerekti. Acele etmezsen dövülürdün.diyor.

Sonuç olarak kakaoyu kaybetme ihtimali muhtemelen bize doğayla olan bağımıza yeniden değer vermemiz ve çocukları korumak için daha bilinçli adımlar atmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Kaynaklar: Gana Haber Ajansı, Gıda Güçtür, TIME

Gelecekte kahve göremeyebiliriz. Nasıl? Aşağıdaki içeriğimizi okumanız faydalı olacaktır.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimize aşağıdan ulaşabilirsiniz:

hacilarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu